035 - 685 90 71 info@floorlight.nl

Floorlight Nederland: veelzijdige professionele dienstverleners

Floorlight Nederland ontwikkelt en levert innovatieve verlichtingsproducten. Het op basis van deze producten ontwerpen en installeren van verlichtingssystemen is professioneel maatwerk. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende diensten die wij wat dit betreft leveren. Meer gedetailleerde informatie over onze diensten treft u aan bij de bespreking van de verschillende producten.

Floorlight dienstverlening: vakmanschap op niveau 

Eigen applicatieteam

Op het gebied van verlichting en interieur is gespecialiseerd vakmanschap tegenwoordig heel belangrijk. Onze innovatieve verlichtingsconcepten zijn gebaseerd op hoogwaardige technologie en vereisen daarom veel deskundigheid bij het ontwerp, de voorbereiding en de installatie.

De bekwame vakmensen van Floorlight Nederland zetten zich bij elke opdracht met enthousiasme in om een in alle opzichten hoogwaardig resultaat te leveren. Voor al onze diensten geldt dat u kunt rekenen op professionele topkwaliteit.

Dat wij als Floorlight Nederland vakmanschap op niveau kunnen leveren is mogelijk omdat we met een eigen montage- en applicatieteam werken. Onze mensen zijn ervaren specialisten, zowel op het gebied van de innovatieve lichttechniek als op dat van de hedendaagse interieurinrichting.

Full-service beleid

De dienstverlening van Floorlight Nederland is gebaseerd op een full-service beleid. Dit houdt in dat alle onderdelen door onszelf worden geleverd en alle werkzaamheden door ons eigen applicatieteam worden uitgevoerd. Van advies en ontwerp tot en met oplevering, wij nemen voor het hele project verantwoording.

Als het bijvoorbeeld gaat om een Floorlight vloerverlichting dan kunnen wij alle daarvoor benodigde werkzaamheden uitvoeren. We maken tezamen met u een plan, verwijderen eventueel de bestaande vloerbedekking, egaliseren de vloer, plaatsen de speciale verlichting en installeren de gietvoer. Ook bij onze andere producten worden alle werkzaamheden door onszelf uitgevoerd. 

Werken zonder hinder

Een belangrijk principe bij onze dienstverlening is dat we met doeltreffende maatregelen zorgen dat voor de aanwezigen zo weinig mogelijk hinder optreedt.

Bij het verwijderen van vloerbedekking of het schuren van een ondervloer letten we er bijvoorbeeld goed op dat vrijkomend stof zich niet in de ruimte verspreidt. Indien nodig plaatsen we stofschotten rondom de plek waar we de vloerbedekking weghalen. Ook zorgen we dat geluidshinder tot een minimum beperkt blijft.

In sommige situaties is zelfs de geringste overlast teveel. Dan kunnen we door aangepaste werktijden elke mogelijke hinder geheel voorkomen.

Diensten Floorlight vloerverlichting

Design Floorlight vloerverlichting

Floorlight vloerverlichting is een revolutionair nieuw systeem voor het in gietvloeren inbouwen van lichtpunten en lichtlijnen. Bij het Floorlight systeem wordt in de gietvloer een glasvezelnetwerk ingesloten, een lichtsysteem dat één geheel vormt met de gietvloer en de ondervloer.

Het Floorlight systeem voor vloerverlichting biedt unieke creatieve mogelijkheden, want er zijn geen armaturen en elektrische leidingen nodig terwijl op vele manieren lichtpunten en lichtlijnen toegepast kunnen worden. Graag bespreken we met u wat het Floorlight systeem voor u kan betekenen. Daarna maken we het ontwerp, waarbij we goed luisteren naar uw wensen en met u overleggen over de specificaties van de te realiseren vloerverlichting.

Voorbereiden ondervloer

De realisatie van een Floorlight vloerverlichting vindt plaats in 3 fasen: voorbereiden van de ondervloer, plaatsing van het verlichtingssysteem en installeren van de gietvloer.

Het zorgen voor een goede ondervloer is de belangrijke eerste stap bij een Floorlight project. De ondervloer moet stevig, vlak en droog zijn; als dat niet zo is treffen we de nodige maatregelen om de vloer alsnog geschikt te maken. Mogelijke vochtproblemen worden door onze vakmensen met efficiënte meetinstrumenten preventief opgespoord. Indien nodig brengen we een speciale beschermlaag aan, om te zorgen dat er bijvoorbeeld vanuit de kruipruimte geen vocht in de vloer kan optrekken. 

Verder is het in veel gevallen nodig om de bestaande vloerbedekking te verwijderen. Dit doen wij met efficiënte kostenbesparende apparatuur, waarbij we veel aandacht besteden aan het vermijden van geluidshinder en stofverspreiding.

Met onze speciale machines en gereedschappen kunnen we ook zeer vast verlijmde vloerbedekking snel en efficiënt verwijderen. Vloerbedekking die met een ingewerkte lijmlaag vastzit op een zachte houten ondervloer verwijderen we handmatig, om te zorgen dat de ondervloer niet beschadigt.

Soms moet de ondervloer na het verwijderen van de vloerbedekking door schuren worden ontdaan van achtergebleven lijmrestanten en/of andere ongerechtigheden. Voor deze vloersanering kunnen wij verschillende praktische methodes toepassen, zoals bijvoorbeeld stofvrij plaat- of diamantschuren. De keuze hangt af van de conditie van de betreffende ondervloer en de mate van vervuiling.

Verder is nodig dat de ondervloer door egaliseren vlak gemaakt wordt, want het oppervlak is vaak niet egaal genoeg voor het installeren van een gietvloer. We maken het vloeroppervlak grondig schoon, behandelen het met een voorstrijkmiddel en maken het met een hoge kwaliteit egalisatiecement helemaal vlak en glad.

Floorlight vloerverlichting installeren

De volgende fase is het plaatsen van het glasvezelnetwerk. Om het Floorlight vloerverlichtingssysteem te kunnen installeren worden eerst sleuven in de ondervloer gemaakt. Vervolgens plaatsen we daarin de glasvezels, zodat deze helemaal in de gietvloer zullen worden ingesloten. 

De uiteinden van de glasvezels worden de lichtpunten van de vloerverlichting. Lichtlijnen komen tot stand doordat we speciale glasvezels aanbrengen, die over hun lengterichting licht naar buiten schijnen. De lichtpunten en lichtlijnen komen vlak onder het vloeroppervlak te liggen, want het door de glasvezels stromende licht moet precies aan het oppervlak tevoorschijn komen.

Installatie gietvoer

Zodra het glasvezelnetwerk is geplaatst beginnen we met het installeren van de gietvloer. Het vloermateriaal wordt in plastische toestand op de ondervloer aangebracht. Daarbij moeten de technische procedures heel precies worden uitgevoerd. Er is veel expertise nodig om te zorgen dat een perfecte gietvloer ontstaat, met daarin het Floorlight glasvezelnetwerk op de juiste wijze ingesloten.

Zodra de vloer helemaal is uitgehard snijden we de glasvezel-uitsteeksels precies op het niveau van het vloeroppervlak af. Meestal brengen we hierna nog een transparante beschermlaag op het vloeroppervlak aan. Daarna is de vloer met de ingebouwde Floorlight vloerverlichting klaar om op de lichtbron aangesloten te worden.

Lichtbron en lichtregeling installeren

Het glasvezelnetwerk wordt aangesloten op een speciale sterke lamp die in een daarvoor bestemde kast wordt geplaatst. Deze kast kan zich eventueel in een ander vertrek bevinden. Via het netwerk wordt het licht naar alle lichtpunten en lichtlijnen getransporteerd. Er gaat geen elektrische stroom maar puur licht door het netwerk.

Bij de lichtbron installeren we ook het Floorlight bedieningspaneel dat verschillende regelmogelijkheden biedt. Onder meer kan de lichtsterkte naar wens worden ingesteld. Ook kan een voorziening worden ingebouwd om de kleur van het licht te kiezen en te veranderen. 

Diensten Lightsquare

Lightsquare ontwerp

De Floorlight Lightsquare is een multifunctioneel lichtpaneel waarmee in ieder interieur een prachtige wand- en/of plafondverlichting kan worden gecreëerd.

Door het combineren van meerdere Lightsquares kunnen unieke verlichtingssystemen tot stand worden gebracht.

Graag ontwerpen we voor u een volledig Lightsquare lichtplan, op basis van door uzelf, uw interieurontwerper of uw lichtarchitect opgestelde specificaties.

Dankzij de grote flexibiliteit wat betreft vorm, kleur en afmetingen van de Lightsquare-panelen kunnen we in het design aan vrijwel elke wens tegemoet komen. De panelen kunnen in allerlei combinaties aan elkaar worden gekoppeld, dus de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Wandbekleding

Het esthetische effect van een Lightsquare-verlichting kan extra worden bevorderd door de panelen op een bijzondere achtergrond aan te brengen. Daarom kan het wenselijk zijn dat wij ook een nieuwe wandbekleding voor u verzorgen. 

Voor bijzondere wandbekleding zijn verschillende technieken beschikbaar. Denk voor een wandafwerking anders dan anders bijvoorbeeld aan fotobehang, foliebehang, betonlook wandbekleding of een wandschildering met airbrush-techniek. Floorlight Nederland kan deze en nog diverse andere soorten wandbekleding vakkundig voor u aanbrengen. 

Installatie Lightsquare-verlichting

We kunnen elke combinatie van Lightsquare-panelen professioneel voor u installeren. Wanneer we de panelen direct op de wand plaatsen nemen ze met hun dikte van slechts 4 cm weinig ruimte in. Maar het is ook mogelijk dat we een ruimtelijk effect creëren door de lichtpanelen met afstandhouders los van de wand of het plafond te bevestigen.

Desgewenst voorzien we de Lightsquare-verlichting van de mogelijkheid om het licht naar wens in te stellen en bijzondere effecten te creëren. Dat kan met de DMX-techniek, het in de theaterwereld veel toegepaste systeem voor computergestuurde lichtregeling. 

Diensten Lightline

Ontwerp Lightline-verlichting

Het Lightline-systeem bestaat uit koppelbare led-armaturen waarmee lichtlijnen in allerlei vormen kunnen worden gecreëerd. Er zijn vele design-mogelijkheden want de armaturen zijn beschikbaar in verschillende breedtes en hoogtes. Het Lightline-systeem kan onder meer een praktische oplossing bieden voor het aangeven van looproutes in een bioscoop, ziekenhuis, stadhuis of andere openbare ruimte.

Is het Lightline-systeem mogelijk de oplossing voor een situatie waar u mee te maken hebt? Graag zullen we uw idee tot een concreet plan uitwerken.

Installatie Lightline-verlichting

Bij het installeren van een Lightline-verlichting koppelen we meerdere armaturen aan elkaar tot langere lichtlijnen of decoratieve figuren. Daarbij zorgen we dat de verbindingsnaden vrijwel onzichtbaar zijn, zodat de lijnen en figuren één geheel vormen.

De Lightline-ornamenten nemen slechts weinig ruimte in tegen het plafond of de wand. Ook kunnen we de armaturen door middel van afstandhouders los van de wand of het plafond aanbrengen, of ze vrij hangend aan het plafond bevestigen.

Het Lightline-systeem kan desgewenst door ons worden voorzien van DMX-regeling, waardoor uiteenlopende licht-effecten beschikbaar komen.

 

Floorlight Een nieuwe beleving van licht

 

Productfilm

Floorlight home produkt film.jpg

Floorlight lichtinnovatie:

• Een nieuwe beleving van licht

• Mooier licht met minder kosten

• Kwaliteit op maat voor elk interieur

• Ongekende ontwerpmogelijkheden

• Licht niet eerder toegepast in deze vorm

• Geeft unieke meerwaarde aan een ruimte

• Eigen fabricage-, montage- en applicatie dienst